[Csaladtortenet 2] Somssich kastély újjáépítése

Roland Ákos Jakab jakabrolandakos at yahoo.com
2012. Aug. 16., Cs, 17:03:13 CEST


Kedves listatagok!

Elnézést, ha nem szorosan családkutatási téma.

Talán a hírekből többen hallottátok, hogy tavaly leégett a Kadarkúti Somssich kastély, ahol szeretetotthon működött. Az idén 100 éves kastély felújításának támogatására egy aukció került kiírásra. Ezt továbbítom, hátha valaki szívesen támogatná a kastély helyreállítását, egy szép műemlékünk megmentését:

"Útjára bocsájtunk egy jótékonysági árverést, ahol Somogyi Szántó Béla festőművész „A Somssich kastély Kadarkúton” című olajfestménye kerül kalapács alá. A festő Kadarkút szülötte. A festményt édesanyjának készítette, emléket állítva dédnagymamája és barátnője emlékének, akik fiatal korukban a kastély parkjában több ízben is sétákat tettek.
 
Somogyi Szántó Béla a februári tűzeset után ajánlotta fel a festményt árverésre, hogy ezzel támogassa az újjáépítést.
 
Az aukció kezdte: 2012. augusztus 16.
Az aukció vége: 2012. október 25.
Aukciós tétel: Somogyi Szántó Béla: A Somssich kastély Kadarkúton c. 50x60cm hagyományos olajtechnikával készült, keretbe foglalt festmény
Kikiáltási ár: 100 000,- Ft (5 000,- Ft-os licitálási lépcsővel lehet emelni a festmény vételárát) Az intézmény 2012. október 31-én ünnepli megnyitásának 25. évfordulóját, és egyben a Kastély építésének 100. évfordulóját. Ezen a napon lesz ünnepélyesen átadva a festmény jövőbeni tulajdonosának (részletek személyesen egyeztetve lesznek).
 
Aukció oldala: http://www.punkosdi.hu/aukcio


Fotó a festményről a kastély előtt
http://www.punkosdi.hu/sites/default/files/egyhazi_hirek/kastely_festmennyel.JPG 



Üdv: Ákos


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról