[Csaladtortenet 2] Bp adatbázis elérhetősége

Dr. Hatvany Béla Csaba csaba at hatvany.de
2012. Aug. 20., H, 10:19:55 CEST


Kedves Erzsi,

 

fizetéses adatbázis-lekérdezés, illetve letöltés több oknál fogva nem lehetséges. Itt csak egyet említek meg: programtechnikai elgondolásból kiindulva, nem vállalom a szükséges program fejlesztését. 

 

Máris ellentmondok saját magamnak: közvetve igenis lehetséges fizetéses alapon az adatbázisaikat használni – be kell lépni az egyesületbe és akkor a tagdíj fejében (2500 Ft/fő/év, http://www.macse.org/society/egyesulet.php) szabadon lehet használni bármelyik adatbázist egy teljes éven át.

 

Üdvözlettel,

Csaba

 

Von: Erzsi Kovácsné [mailto:keresone at gmail.com] 
Gesendet: Sonntag, 19. August 2012 21:10
An: Dr. Hatvany Béla Csaba
Betreff: Re: [Csaladtortenet 2] Bp adatbázis elérhetősége

 

Kedves Csaba!

 

Ez eddig teljesen világos, nincs is vele semmi gond. 

 

Azt mondtátok, hogy fizetőssé teszitek az adatbázis használatát. Jó lenne, ha arról is tájékoztatnátok bennünket, akik nem vagyunk tagjai a MACSE-nak, hogy mennyibe kerül egy külsősnek kutakodni az adaatbázisban, esetleg letölteni adatokat belöle.

Szerintem Kati is erre kíváncsi és én is és gondolom mások is. Tehát szeretném kérni, hogy a listát erről tájékoztasd.

 

Köszönöm szépen a válaszodat: Kovácsné Erzsi

 

 

 



 

2012. augusztus 19. 13:30 Dr. Hatvany Béla Csaba írta, <csaba at hatvany.de>:

Kedves Katalin, kedves a tárgyban érdekelt Listatársak!

A Vezetőség a nem MACSE tagok részére két lehetőséget biztosít az (egyelőre csak budapesti állami, de nemsokára folyamatosan bővülő vidéki egyházi és állami) ANYAKÖNYVEK adatbázisban való kutatásra

1) belépnek az egyesületbe és akkor tagdíjukkal támogatják az Egyesület tevékenységét és máris jogosultak a kutatásra;
2) adatfeldolgozással támogatják a projektet, azaz legalább egy film adatait feldolgozták és egy második film adatait részben feldolgozták.

Gondolom, mindenki tudja, hogy feldolgozott-e legalább egy teljes filmet és elküldte egy másik, nem feltétlenül végig feldolgozott, film adatait. Ha ez mégsem lenne így, akkor mindenki ellenőrizheti a feldolgozott filmek számát itt:

SZÜLETÉSEK: FELDOLGOZOTT FILMEK SZÁMA ADATFELDOLGOZÓKRA FELBONTVA, http://www.macse.org/matriculae/statistics/crbbp/statistics6.aspx
HÁZASSÁGOK: FELDOLGOZOTT FILMEK SZÁMA ADATFELDOLGOZÓKRA FELBONTVA, http://www.macse.org/matriculae/statistics/crmbp/statistics6.aspx
ELHALÁLOZÁSOK: FELDOLGOZOTT FILMEK SZÁMA ADATFELDOLGOZÓKRA FELBONTVA, http://www.macse.org/matriculae/statistics/crdbp/statistics6.aspx.

Ha a három táblázatban szereplő feldolgozott filmek számának összege 2 (kettő) vagy több, akkor a NEM MACSE TAG FELDOLGOZÓ jogosult az adatbázis lekérdezésére. Ilyen esetben kérje el tőlem a nyilvántartási sorszámát.

Kedves Katalin, a Te esetedben ez az összeg sajnos 1. Ha az elkezdett filmet befejezed (amennyiben ezt még nem tetted meg) és egy másodikból elküldesz egy részt, akkor korlátlanul kutathatsz a mostani és jövőbeni adatbázisokban.

A fenti táblázatok az anyakönyvi adatbázisok KEZDŐJAPJÁTÓL (http://www.macse.org/matriculae/default.aspx) is elérhetők.

A Vezetőség nevében,
(Dr. Hatvany Béla) Csaba
MACSE elnökhelyettes

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: csaladtortenet-bounces at levlista.theka.hu [mailto:csaladtortenet-bounces at levlista.theka.hu] Im Auftrag von Csillagné Végh Katalin
Gesendet: Sonntag, 19. August 2012 07:30
An: csaladtortenet
Betreff: [Csaladtortenet 2] Bp adatbázis elérhetősége


Kedves  MaCSe vezetőség,
szeretnék tájékoztatást kapni arról, hogy az egyesületen kívüli listatagok milyen konkrét feltétellel nézhetik meg a budapesti polg. anyakönyv adatbázisát.
( Az összesítésből látom, hogy az 576. házassági bejegyzésnél álltam le, van is ezért lelkiismeret furdalásom, de a saját keresgélésekre is kevesebb időm van, mint ahogy az jólesne.) Azért itt írom a kérdésemet, mert úgy gondolom mást is érdekelhet a válasz.
Üdvözlettel, Csillagné V. Katalin
  ==  ==  ==  ==  ==
Támogatott csatolmányok:gif, jpeg, gif, png, pdf; Max. méret: ~3 MB _____________________________________________________________________________
levelező lista honlap: http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
Levlista fórum: http://levlista.theka.hu/csaladtortenet/smfor/

  ==  ==  ==  ==  ==
Támogatott csatolmányok:gif, jpeg, gif, png, pdf; Max. méret: ~3 MB
_____________________________________________________________________________
levelező lista honlap: http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
Levlista fórum: http://levlista.theka.hu/csaladtortenet/smfor/

 



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról