[Csaladtortenet 2] Adatfeldolgozók kutatási jogosultsága

Dr. Hatvany Béla Csaba csaba at hatvany.de
2012. Sze. 12., Sze, 19:10:24 CEST


Kedves Listatársak,

 

Kövesdi István tagtársunk felhívta a figyelmünket, hogy igazságtalan a feldolgozott filmek számhoz kötni az adatbázisainkba való kutatás jogosultságát és hogy igazságosabb lenne a feldolgozott rekordok számához kötni ezt a jogosultságot. 

 

Tény és való, hogy a filmek igen eltérőek, ha figyelembe vesszük a filmkockák számát, az egy oldalon levő bejegyzések számát, az anyakönyv típusát, stb. Az is tagadhatatlan, hogy a rekordok között is nagy a különbség: más egy házassági bejegyzést és más egy születési bejegyzést feldolgozni, de más egy XVIII. századi bejegyzést és egy XX. századi bejegyzést feldolgozni és megint más egy latin kifejezésekkel és rövidítésekkel teletűzdelt római katolikus anyakönyvi bejegyzést és egy ruszin nyelvű felvidéki anyakönyvi bejegyzést feldolgozni.

 

Mindezeket figyelembe véve, több adatfeldolgozóval folytatott tanácskozás után, arra a végeredményekre jutottunk, hogy az adatbázisunk lekérdezését olyan adatfeldolgozók számára tesszük lehetővé, akik legalább 1000, azaz ezer rekordot dolgoztak fel. Ez természetesen csak azokra az adatfeldolgozókra vonatkozik, akik nem egyesületi (rendes vagy pártoló) tagok. Az egyesületi (rendes vagy pártoló) tagok jogosultsága ezzel nem változik. Az új szabályt mindenki a statisztikák alapján könnyen ellenőrizheti, illetve követheti. 

 

Kérdésekre szívesen állok rendelkezésre.

 

Üdv,

Csaba



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról