[Csaladtortenet 2] * Levlisták *

Péchy Gáspár gazsi at pechy-de-pechujfalu.hu
2014. Júl. 14., H, 10:14:56 CEST


Kedves Kutatók!

Tekintettel arra, hogy - hálistennek - a családkutatók tábora folyamatosan növekszik, talán hasznos lehet, ha a levelezőlistákkal kapcsolatban néhány információt időről-időre újra megosztunk.

Volt (van) a "Csaladtortenet 2" levelezőlista, mely - több, mint 10 évre visszanyúlóan - a családkutatók egymást segítő levelezőlistája, melynek - egyszerű regisztráció után - bárki tagja lehet, tartalma nyilvános, a levelek arhívuma pedig akár regisztráció nélkül is olvasható a levelező lista webarhívumában
( http://levlista.theka.hu/pipermail/csaladtortenet/ ).

Miután a - levelezőlista tagjai által - megalapított Magyar Családtörténet-kutató Egyesület létrejött, az egyesület felállított egy levelezőlistát ( MaCsE alias "Google" lista ), mely *csak* az egyesület tagjai számára elérhető,  "zárt" levelezőlista.

Jelenleg az az elvi konszenzus alakult ki - tekintettel arra, hogy a "Csaladortenet" levlista elérhető azok számára is, akik nem egyesületi tagok - hogy a családkutatási, vagy azzal kapcsolatos témák, kérdések (és csak azok) lehetőleg a "Csaladtortenet" levelezőlisán  jelenjenek meg, míg az Egyesület életével, működésével kapcsolatos levelezés történjen a MaCsE alias "Google" listán.

( A listákról kapott levelek jól megkülönböztethetők a tárgysor elején található "[MACSE..]" vagy "[Csaladtortenet 2]" szöveg alapján )

A "MACSE" levelezőlistának a MaCsE tagjai "meghívásos" alapon ( az egyesület adminisztrátora állítja be az egyesületi taggá vált személy  levlista tagságát) lesznek részesei, míg a "Csaladtortenet" levlistára a
http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
webcímen lehet feliratkozni.

Itt említenék meg egy harmadik lehetőséget: az u.n. "offtopic", nem a szigorúan vett családkutatás témába illeszthető dolgokról a
http://levlista.theka.hu/csaladtortenet/smfor/
címen elérhető fórumon lehet diskurálni.
Erre a fórumra is regisztrálni kell, ( az egyszerűség kedvéért javasolt a levelezőlistához használt e-mail címet, jelszót használni ) a lap tetején található ".. Kérjük jelentkezz be vagy *regisztrálj* .." szövegben a "regisztrálj" szóra kattintva.

Üdv,
Gazsi



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról