[Csaladtortenet 2] Uszkai

Szűcs László Szucs.Laszlo at posta.hu
2014. Május. 9., P, 10:22:39 CEST


Tisztelt Lista!

Az alábbi szöveg szerinti címerre lenne szükségem, hol tudom letölthetően elérni?


Uszkay (Uszkai).
Régi szatmármegyei család, mely azonban Bereg és Szabolcs vármegyékben is elterjedt. Birtokai voltak Beregben: Kerecsen, Szabolcsban: Őr, és Szatmármegyében: Vitka, ahol most is birtokos. Tagjai közül Zsigmond, vitkai és kerecsényi földbirtokos, Bereg és Szatmár 610vármegyék táblabirája. - Ignácz († 1902) 1848-49-ben honvédfőhadnagy, később csendbiztos és vitkai fölbirtokos. - Antal, vitkai volt földbirtokos. - Bertalan († 1898) ügyvéd, később beregmegyei levéltáros. - György († 1848 után) Bereg vármegye alispánja. - András († 1880) megyei csendbiztos és földbirtokos. - Bernát († 1880) vitkai birtokos. - Bálint, jelenleg mezőturi jegyző és az Orsz. Jegyzőegyesület elnöke. - Károly, jelenleg kir. végrehajtó. - János temesvármegyei útbiztos. - Kálmán, vitkai birtokos.
Czímer: kékben, hármas zöld halmon két egymással szemközt ágaskodó kétfarkú arany oroszlán, jobbjaikban szablyát tartanak. Sisakdísz: nyílt fekete sasszárny között kinövő pajzsbeli oroszlán. Takarók: kékarany, vörösezüst.


KöszönömSzűcs László
e-mail: .. szucslaci970 at gmail.com
e-mail: .. szucs.laszlo at posta.hu
http://szucs-csalad.hupont.hu/
Kutatott nevek: Szűcs, Bálint, Mészáros, Détári, Thanhoffer, Paprika, Vittek, Bihari, Kardos, Vinke, Krizsán, Zakar, Magyar, Lovas, Bencze, Bivalyi, Darányi, Budai, Kenéz, Tar, Oldal, Jámbor, Takács, Nyalábos, Szunyog, Pataki, Kandorf, Muraközy, Dávid Kutatott hely: Cegléd és környéke, Nyitra vármegyei Verbócz, Vas és Sopron vármegye, Sóly.

________________________________
Ez az elektronikus levél bizalmas és/vagy jogilag védett információkat tartalmazhat, és kizárólag a címzettnek szól. Amennyiben ezt a levelet sérülten kapta meg vagy nem Ön annak valós címzettje kérjük, haladéktalanul tájékoztassa erről a feladót, és a levelet törölje rendszeréből. Az elektronikus levél engedély nélküli másolása, sokszorosítása, terjesztése, módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tiltott. Az elektronikus úton történő levelezés elsősorban információs célokat szolgál. A Magyar Posta Zrt. nem tesz és nem fogad el hivatalos kötelezettségvállalásokat kizárólag elektronikus levél útján, hacsak erről ellentétes tartalmú megállapodás nem született a felek között. Az elektronikus levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a Magyar Posta Zrt. hivatalos álláspontját adott ügyben.

Nyomtatás előtt gondoljon a környezetére! Think of the environment before printing!


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról