[Csaladtortenet 2] [MACSE: 11770] Új sablonok az anyakönyvek feldolgozásához

Dr. Hatvany Béla Csaba csaba at hatvany.de
2014. Okt. 4., Szo, 18:22:23 CEST


Kedves Zsuzsi, kedves Éva, kedves Listatársak!

 

A nov. 1. dátum részemről csak egy javaslat volt. Ha ez túl korai, akkor a határidő lehet dec. 1. vagy akár 2015. jan. 1 is vagy egy későbbi dátum. Jó lenne, ha a kedves feldolgozók egy határidőben megegyeznének és én ahhoz igazodom. Ameddig ez a döntés meg nem születik, addig marad minden, ahogy volt. Ha csak egy pár feldolgozónak túl korai egy bizonyos dátum, ami a nagy többségnek megfelel, akkor vállalom, hogy részükre magam alakítom át a régi dátumot az újra, a határidő lejárta után is – de több mint 10-15 Excelt nem tudok vállalni.

 

Üdv,

Csaba

Von: macse at googlegroups.com [mailto:macse at googlegroups.com] Im Auftrag von Dr. Hatvany Béla Csaba 
Gesendet: Samstag, 4. Oktober 2014 16:21
An: macse at googlegroups.com; Csaladtortenet at levlista.theka.hu
Betreff: [MACSE: 11770] Új sablonok az anyakönyvek feldolgozásához

 

Kedves Listatársak,

 

az ANYAKÖNYVEK adatbázis  legutolsó frissítésekor (2014.10.02), a visszajelzések szerint, három hibás sablon szerint kitöltött Excel adatai kerültek fel a szerverre és ez okozta a találatok hibás megjelenítését. Azóta a hibás adatokat kijavítottam. A hibát nem az indexelők okozták, sokkal inkább Bocsor Laci és jómagam követtük el a hibát, amennyiben nem kommunikáltunk szinkronban az indexelőkkel. Most megragadom az alkalmat, hogy elmondjam miről is van szó.

 

Laci, az állandó igyekezetében, hogy az indexelést minél egyszerűbbé, minél gyorsabbá, ugyanakkor hibalehetőségek számának minél alacsonyabb szintre szorítására való törekvésében, azzal a javaslattal állt elő, hogy az ne az E oszlopba írjuk be az esemény dátumát, pld. 1897.05.03, hanem írjuk a dátumot három oszlopba E (évszám: 1897), F (hónapszám: 5), G (napszám: 3) és toljuk a többi oszlopot jobbra. Az így módosított sablonokat egy-két indexelőnek el is küldtük kísérletezésre, sajnos nem hangsúlyoztuk kellőképpen, hogy az új sablon még nem lépet érvénybe. Most itt az ideje, hogy erről megegyezzünk. 

 

Javaslom, hogy NOVEMBER 1-től használjuk az új sablonokat. Ez azt jelenti, hogy nov. 1-ig csak a mostani sablonokat használva küldenek a feldolgozók Excel állományokat Lacinak, és nov. 1-től kezdve csak az új sablonokat használva küldenek a feldolgozók Excel állományokat Lacinak. Így nekem is lehetőségen lesz az ellenőrző és a feltöltő programot módosítanom és tudom, hogy mikortól használhatom a módosított programokat. Az új sablonokat a jövő héten teszem elérhetővé. 

 

Ha a fenti dátumot megfelelőnek találjátok, akkor nem kell válaszolni erre a levélre. Ha más javaslatotok van, akkor kérlek, jelezzétek.

 

Üdvötlettel,

Csaba

-- 
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
 
A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
A lista címe: macse at googlegroups.com
A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról