[Csaladtortenet 2] FS-C

Dr. Hatvany Béla Csaba csaba at hatvany.de
2015. Jan. 26., H, 13:55:27 CET


Kedves Listatársak,

 

aki a jelenlegi levelem előtt töltötte le az FS-C programot, az egy kis hibát észlelhet: a program egyfolytában jelenti, hogy egy új verzió áll rendelkezésre, még akkor is, ha letöltöttük az új verziót. Elnézést a kis hibáért. Akinél ez így van, kérem töltse le meg egyszer és a hiba megszűnik. Aki csak ezután fogja letölteni a programot,  már nem találkozik a hibával.

 

Üdv,

Csaba

 

Von: macse at googlegroups.com [mailto:macse at googlegroups.com] Im Auftrag von Dr. Hatvany Béla Csaba
Gesendet: Sonntag, 25. Januar 2015 18:21
An: macse at googlegroups.com; Csaladtortenet at levlista.theka.hu
Betreff: [MACSE: 12272] FS-C és OpenFS-C

 

Kedves Listatársak,

 

az FS-Collector program egy újabb verziója áll készen letöltésre itt: http://www.hatvany-online.com/FS-Collector/FS-Collector.zip.

 

Az újabb verzió helyesen kezeli a több vagy kevesebb mint két szóból álló neveket és jelenti, ha egy újabb verzió áll készen letöltésre.

 

Mivelhogy az FS-C program nem tudja kezelni a 2010, 2013 és 365 jelzésű Excel állományokat, elkészítettem az OpenFS-Collector (OFS-C) programot, amelyik teljesen független az Exceltől, viszont könnyen kommunikál az ingyenes OpenOffice és a LibreOffice programokkal. 

 

A tudnivalókat itt http://www.hatvany-online.com/FS-Collector/Fontos%20tudnival%C3%B3k%20OFS-C.pdf lehet elolvasni (vagy a csatolmányban), a programot innen http://www.hatvany-online.com/FS-Collector/OpenFS-Collector.zip lehet letölteni. Az OFS-C ugyanúgy kezeli a neveket, mint az FS-C legújabb verziója és jelenti, ha egy újabb verzió áll rendelkezésre. NAGYON FONTOS használat előtt a PDF állományban összefoglaltakat elolvasni, mert eltérések vannak az FS-C  programmal kapcsolatban írottaktól. 

 

A jövőben az FS-C programot csak javítási céllal módosítom, amennyiben erre szükség lesz, de nem fejlesztem tovább. A továbbfejlesztést (pld. a magyarországi polgári anyakönyvek lekérdezésének feldolgozása) csak az OFS-C programmal folytatom.

 

Kérdésekre, észrevételekre és hibajelzésekre szívesen válaszolok.

 

Üdv, Csaba

-- 
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
 
A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
A lista címe: macse at googlegroups.com
A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról