[Csaladtortenet 2] [Admin] Fórum !

Péchy Gáspár gazsi at pechy-de-pechujfalu.hu
2017. Ápr. 16., V, 20:18:54 CEST


Kedves Levtársak!

Már régóta igény, hogy a levlistán tematikusabban lehessen kommunikálni, ezért került annó felállításra a levlista böngésző alapú fóruma.
Sajnos, miután igen kevesen vették használatba, így annak tényleges tartalma igen szegényes, pedig előnyei igen számosak. E levelem végén idézek Krisztián MaCsE listára  küldött leveléből, érdemes elolvasni.

A - jelenleg nem túl intenzíven használt - fórum technikai okokból átköltözött a http://levlista.theka.hu/csaladtortenet/smfor/ címről a
http://forum.csaladkutatas.hu címre.

Megkönnyítendő a megkönnyítendőket, a levlistára feliratkozott - és eddig a fórumon nem regisztrált - tagok automatikusan tagjai lettek és lesznek a fórumnak.
*Mindenki be tud jelentkezni a levlistás e-mail címével (mint felhasználónévvel) és jelszavával a fórumra.* - ergo nem kell regisztrációs procedurát végrehajtani.
Miután nincs lehetőségem arra, hogy az adott levlistás e-mail címhez személyt rendeljek, az egyetlen teendő - amennyiben nem az e-mail címével akarja valaki a hozzászólásait "jegyezni" - a megjelenítendő név megadása.
Ezt - belépés után - a Profil -> Profil módosítás -> Azonosító beállításai útvonal végén a Név megadásával lehet elvégezni. Ne feledjük megadni az oldal alján jelszavunkat, biztonsági okokból ezt a fórum rendszere megköveteli.
Ennyi.
  
Változás még: a fórumon a csatolmányok ki lettek bővítve, elfogadja a doc,docx,xls,xlsx,gif,jpg,pdf,png,txt,zip kiterjesztésű csatolmányokat
Egy hozzászólás max 4 csatolmányt tartalmazhat, a csatolmányok mérete hozzászólásonként 5MB.

Remélve, hogy a fórum a jövőben nagyobb szerepet kap, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván
Gazsi


*Idézet Krisztiántól:*

A fórum előnye, hogy
1.) tematizálni tud, így akit valamely téma, témakör nem érdekel - például egy kialakult vita az egyesület működésével kapcsolatban - az az adott témakörre rá se kattint. Nincs napi 60-80 email, amin felbosszantja magát és amit törölgetni kell. (persze fennáll ugyanakkor a veszélye annak, hogy az sem olvassa el a témakörbe írt hozzászólást, akinek ugyanakkor asztala, felelőssége lenne a reagálás a felvetésre, de ezt meg lehet oldani értesítéssel)
2.) A hozzászólásokra adott válaszok (ugyanúgy lehet válaszolni, mint egy emailre) nem tartalmazzák kígyó formájában az előzményeket, mivel az előzmények előzményhozzászólások formájában önmagában egy folyamot alkotnak. Megfelelően megválasztott fórummotor esetén a korábban már olvasott hozzászólásokat nem kell újra olvasni, mert automatikusan - vagy egy kattintással - a még nem olvasott első hozzászólásra lehet ugrani.
3.) Megfelelően megválasztott fórummotor esetén lehetőség van privát üzenetet küldeni, így nem kell "tudja-e valaki XY emailcímét" jellegű leveleket küldözgetni - feltéve, hogy XY fórumtag és elérhető. De egyébként egy ilyen témakör is létrehozható, hogy Keresem a kapcsolatot, ahol ezeket a kérdéseket fel lehet tenni - s ahol válasz is érkezhet.
4.) Megfelelően megválasztott fórummotornál látható, ha egy témához új hozzászólás érkezett, így akit az adott téma érdekel, rá tud kattintani. Akit meg nem érdekel, az nem kattint és nem olvas.
Akit minden érdekel, az ugyanúgy végig tudja olvasni a napi áradatot, mintha email lenne.
5.) A f



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról