[Csaladtortenet 2] Fw: Re: [Csaladt.] Temető ...

CsBZs csbzs1 at yahoo.com
2018. Ápr. 13., P, 16:40:59 CEST


Néhai Wilde Viktor társunk levele
Zsuzsi
(CsBZs)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------(Kutatott családok:

Bécsy/Béchy/Bétsy és i végz déssel ugyanezek,Perschmann,   Czakó,   Gay,Gönczy/Gönczi, Cseresnyés, Kócsy/Kócsi, Varga (Pozsony környékér l), Oderszky) 

   ----- Forwarded Message ----- From: wilde viktor <wildeviktor at citromail.hu>To: "csaladtortenet at radixindex.com" <csaladtortenet at radixindex.com>Sent: Thursday, March 26, 2009, 10:01:43 PM GMT+1Subject: Re: [Csaladt.] Temető ...
  Kedves Jóska,
Bizony mondom Néked, tényleg félreértettél: Nem a Kerepesi, hiszen az a temetés idején éppen Panteon volt. Emíliát abban temetőben helyezték örök nyugalomra, amelyik Kőbányán, vagyis a 10. kerületben volt mindig található, a Kozma utcában, ma Budapest legnagyobb köztemetője, és noha 125 éves, még mindig az "Új Köztemető" névvel illetik, mivel Budapesten vannak ugyan számosan újabb köztemetők, de amikor azokat nyitották, még nem voltak Budapest területén... Remélem, nem vagyok túl bonyolult.
Megtévesztő lehet, hogy a józsefvárosi Kőbányai út, amelynek külső szakaszát emberemlékezet óta így hívják, közelében legalább hat temető volt: Egy a mai Kerepesi helyén, egy katonai a Józsefvárosi pályaudvar helyén, egy a Ganz-gyár (ma: kínai raktárak és áruházak) helyén (itt voltak a Petőfi-rokonok), ettől DNY-ra egy negyedik egy újabb katonai volt, egy ötödik nem más, mint a mai Kerepesi, a hatodik a Salgótarjáni úti zsidó. De ezek legfeljebb nagy engedménnyel is csak Kőbányai úti temetők, a "Kőbánya melletti", pláne 1891-ben csak a legfentebb leírt, Kozma utcai Új Köztemető (Kőbánya annyira új település, hogy sohasem volt saját temetője, csak összbudapesti).
Üdv,
Viktor


-- Eredeti üzenet --
Feladó: Joseph J Jarfas <jjarfas at hughes.net>Címzett: csaladtortenet at radixindex.comMásolat: Elküldve: 02:44Téma: [Csaladt.] Temető ...



  


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról