[Csaladtortenet 2] Szabolcs, Hajdú vármegye nemesei

Szűcs László Szucs.Laszlo at posta.hu
2019. Sze. 5., Cs, 14:32:46 CEST


Tisztelt Kutató társak,
feleségem családját kutatom és nemesi eredetet találtam az 1800-as évek elején.

A Hajdú megye nemes családjai című könyvben az alábbiakat találtam:

Muraközy Körmendi hajdúnánási és nádudvari család. Első ismert őse Márton 1685-1699-ig Gömör vm. főjegyzője s ennek három fia közül Sámuel ügyvéd Dadáról Hajdúnánásra költözött ; István berzétei lakos ; László pedig Nádudvarra Balázs 1702 j András János András István Imre 1846 András János került. Sámuel fiai László és Márton 1793-ban nemesi bizonyságlevelet nyertek Szabolcs vármegyétől, majd a további leszármazók 1835 nov. 30-án ugyancsak Szabolcs vm.-től. kihirdette a kerület 1843 jkv. 267. lap. Az 1838. évi nemesi névjegyzékben István, Sándor és László fia Sámuel vannak felvéve. A Nádudvarra került Lászlónak három fia volt László, György, Márton és Márton fiától Pál nevű unokája a fenti nbl.-ek szerint.

A hajdúnánási ág teljesen rendben van, ha minden igaz a bizonyságlevelet kapó Mártonig.

Kérdésem, hogy a Szabolcs vármegyétől kapott bizonyságlevelet hol lehet megnézni?
Merre induljak tovább?

Más kérdésem, hogy 3 napja nem kapok délben összefoglaló Macse levelet, mi az oka ennek.
Köszönöm
Üdvözlettel
Szűcs László
e-mail: .. szucslaci970 at gmail.com<mailto:szucslaci970 at gmail.com>
e-mail: .. szucs.laszlo at posta.hu<mailto:szucs.laszlo at posta.hu>
 http://szucs-csalad.hupont.hu/
Kutatott nevek: Szűcs, Bálint, Mészáros, Détári, Thanhoffer, Paprika, Vittek, Bihari, Kardos, Vinke, Krizsán, Zakar, Magyar, Lovas, Bencze, Bivalyi, Darányi, Budai, Kenéz, Tar, Oldal, Jámbor, Takács, Nyalábos, Szunyog, Pataki, Kandorf, Muraközy
Kutatott hely: Cegléd és környéke, Nyitra vármegyei Verbóc, Békés, Vas és Sopron vármegye, Sóly, Hajdúnánás.

________________________________
Ez az elektronikus levél bizalmas és/vagy jogilag védett információkat tartalmazhat, és kizárólag a címzettnek szól. Amennyiben ezt a levelet sérülten kapta meg vagy nem Ön annak valós címzettje kérjük, haladéktalanul tájékoztassa erről a feladót, és a levelet törölje rendszeréből. Az elektronikus levél engedély nélküli másolása, sokszorosítása, terjesztése, módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tiltott. Az elektronikus úton történő levelezés elsősorban információs célokat szolgál. A Magyar Posta Zrt. nem tesz és nem fogad el hivatalos kötelezettségvállalásokat kizárólag elektronikus levél útján, hacsak erről ellentétes tartalmú megállapodás nem született a felek között. Az elektronikus levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a Magyar Posta Zrt. hivatalos álláspontját adott ügyben.

Nyomtatás előtt gondoljon a környezetére! Think of the environment before printing!


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról