[Csaladtortenet 2] DNS kutató projekt - Szegedi Tudományegyetem

Horváth Péter elar74 at yahoo.com
2021. Május. 19., Sze, 08:24:46 CEST


 Illetve értelmeszerűen egy "nagycsaládból" egy (a legidősebb) személy lenne jó/optimálisAz ükszülők vezetéknevére van szükség illetve a születési helyre.Pl.  Horváth - Herczegfalva, Fejér m.
    On Wednesday, May 19, 2021, 01:53:11 AM GMT+2, Roland Ákos Jakab via csaladtortenet <csaladtortenet at levlista.theka.hu> wrote:  
 
 Kedves Kutatótársak!

A Szegedi Tudományegyetem Genetikai Tanszéke kutatást indít, amely a mai magyarság genetikai múltját szeretné feltárni. Ehhez keresnek olyan donorokat, akiknek ükszülőkig megvan a családfájuk és az ükszülőkből legalább 9 egy megyében élt. A lényeg, hogy a donor magyar identitásúnak vallja magát, ősei között más nemzetiségű nem jelent gondot. 
A következő megyékből várnak még jelentkezőket: Tolna, Fejér, Csongrád, Pest, Somogy, Nógrád, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Baranya, Budapest, illetve a határon túlról. 
A részvétel ingyenes, a kiválasztott alanyok esetében a DNS mintavétel szájból történik, a mintát postai úton lehet majd visszajuttatni az egyetemre. 
A jelentkezést e-mail-ben kérik eljuttatni. Az e-mail-ben az ükszülők neve mellett a születés éve és helye (település és megye) is szerepeljen. Részletek a "DNS és családfakutatás" facebook csoportban (a projektet koordináló személy neve és email címe is ott érhető el).
https://www.facebook.com/groups/genetika.csaladfa

Hasonló projekt van folyamatban a tősgyökeres kun származású családokra. Aki ilyen származásúnak tudja és vallja magát, az is jelentkezhet a fenti címen.

Üdv: Ákos

U.I.: Én csak a projektet hirdetem meg itt, mint lelkes résztvevő. A levél azok felé szól, akik ebben látnak fantáziát. Amennyiben valaki nem ért ezzel egyet, kérem tartsa magában, nem vitafelvetésnek szántam a levelet.
  ==  ==  ==  ==  ==
Támogatott csatolmányok:jpg, jpeg, gif, png, pdf; Max. méret: ~3 MB
_____________________________________________________________________________
levelező lista honlap: http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
Levlista fórum: http://forum.csaladkutatas.hu
  


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról