[Csaladtortenet 2] DNS kutató projekt - adategyeztetés

Roland Ákos Jakab jakabrolandakos at yahoo.com
2021. Okt. 30., Szo, 17:30:52 CEST


Kedves DNS kutatásra jelentkező listatagok!

A mintavételi csomagok kiküldés a jövő héttől kezdődik, ezért pár utolsó kérdésre még válaszolni szükséges annak, aki nem tette meg. Továbbítom Küzmös Imre szervező levelét.
Az alábbi 4 kérdésre mindenképpen szükséges válaszolni, ez a projektben való részvétel feltétele. (A 3. kérdésre csak akkor, ha személyes mintavételt kérnek.)

Üdv: Ákos



Kedves mintaadók!

 

Rövidesen kezdődik a mintavétel amihez köszönjük a jelentkezést és a türelmet de előbb néhány kérdésre kérünk választ:

 

1.) Postai mintavételi csomagot kér, sajátkezű mintavétellel vagy személyes mintavételt, vagyis keresse fel valaki az egyetem munkatársai közül Önt és vegye le a mintát? Itt megjegyzem, hogy adatvédelmi okokból csak 2 ember ismeri majd az Önök személyes adatait. Egy genetikus kolléga és szerénységem. Épp ezért kettőnk egyike kell, hogy felkeresse azokat akik személyes mintavételt kérnek ami időben nagyon elhúzódhat. Ezért akinek van már gyakorlata a mintavételi pálcával az segít nekünk azzal ha maga veszi le és küldi vissza a mintáját. De ha valaki bizonytalan vagy még nem végzett ilyen tesztet nyugodtan jelezze és fel fogjuk keresni, amint kijön rá a lépés. Ide tartozik megemlítenem, hogy a mintavételi pálca a száj nyálkahártyájából való mintavételt jelenti egy fájdalommentes rövid dörzsöléssel és nem orrnyálkahártya mint a Covid teszt. Ez a mintavétel teljesen fájdalommentes.

2.) Posta címet mindenképp kérünk megadni, ahová a csomagot küldjük vagy ahová utaznunk kell.

3.) telefonszám. Nélkülözhetetlen ha személyes mintavételt kér valaki.

4.) Válasz arra, hogy hozzájárul-e  mintaadó ahhoz, hogy a genetikai mintavétel után antropológusok is felkeressék őt, részükre megadhassuk az elérhetőségüket és majd külön szervezett időpontban antropológiai méréseket végezzenek a mintaadókon. (Az antropológiai méréshez való hozzájárulás nem feltétele a genetikai mintavételnek.) Ezek a mérések az antropológia szokásos testmagasság, fejmagasság, fejhossz, szélesség, arcszélesség, szemtávolság, stb. méréseit jelentik. Soha nem volt még kombinált genetikai és antropológia mintavétel-felmérés ami konkrétan ugyanazokat a személyeket vizsgálta. Ez is úttörő vállalkozás a kutatók részéről.

 
A válaszokat emailban kérjük visszaküldeni a himilko1975 at gmail.com címre.
 

Üdvözlettel:

Küzmös Imre



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról