[Csaladtortenet 2] [MACSE: 24667] válási okirat

mbeco84 at gmail.com mbeco84 at gmail.com
2021. Sze. 21., K, 08:02:07 CEST


Kedves Felicián,

Budapest Főváros Levéltárát érdemes megkeresni, ott Nagy Sándor levéltáros foglalkozik a válóperekkel:
https://bparchiv.hu/felhasznalok/nagys

A témában megjelent könyvéről ld. itt:
https://tti.abtk.hu/lendulet/csaladtortenet/3485-nagy-sandor-engesztelhetetlen-gyulolet-valas-budapesten-1850-1914-megjelent-a-magyar-csaladtortenetek-tanulmanyok-sorozat-masodik-kotete.html

Előadása a MACSE webináron:
https://youtu.be/pSuQ0g_Ezk0

Üdv,
Béla

Az iPhone-omról küldve

> 2021. szept. 21. dátummal, 7:27 időpontban 'Burian Felician' via Magyar Családtörténet-kutató Egyesület <macse at googlegroups.com> írta:
> 
> 
> Kedves Társak,
> 
> Egy válást kimondó, 1924-ben kiadott budapesti törvényszéki itéletet (megvan a pontos iktatószám) vajon hol tudnám megtalálni? Az egyik fél egyenes ági felmenőm volt.
> Reményeim szerint igy találhatnék adatokat közös gyermekükről.
> 
> Előre köszönöm az útbaigazitást.
> 
> Üdvözlettel,
> 
> Felicián
> 
> 
> 
> 
> -- 
> A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
> 
> A levelezőlistára első sorban a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más, az Egyesületünk életével és a családfa- és családtörténet-kutatással nem szoros kapcsolatban lévő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
> A lista címe: macse at googlegroups.com
> A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
> Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldj egy üres üzenetet a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
> A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető) http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára is el lehet küldeni.
> --- 
> Azért kapta ezt az üzenetet, mert feliratkozott a Google Csoportok „Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE)” csoportjára.
> Az erről a csoportról és az ahhoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy e-amailt a(z) macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
> Ha szeretné megtekinteni ezt a beszélgetést az interneten, látogasson el ide: https://groups.google.com/d/msgid/macse/1724987361.1332381.1632202057226%40mail.yahoo.com.


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról