[Csaladtortenet 2] Oldalak hiányoznak az anyakönyvekből

Szombathelyi Klára szombathelyi.klara at freemail.hu
2011. Sze. 14., Sze, 08:28:31 CEST


Amikor én annak idején a megyei levéltárban átnéztem ezt az anyakönyvet, nekem nem tűnt fel hogy ki lennének tépkedve az oldalak. Teljesen ép anyakönyvet lapozgattam. Legalább is így emlékszem.Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a szkennelésnél véletlenül egy helyett kettőt lapoztak.

"Krisztián Skoumal" <skoumi.gen at gmail.com> írta:
>Nem biztos, hogy figyelmetlenül szkennelték be, lehet, hogy alapból hiányzik az adott oldal. Ezt, ha ismert tény, általában fel szokták tüntetni a tekercsek elején (film esetében mindenképp, de valószínűleg megtalálható a szkennelt változatban is, mivel a duplikátumok megszüntetésével sem bajlódtak)
>
>Üdv:
>Krisztián
>
>2011/9/14 Szombathelyi Klára <szombathelyi.klara at freemail.hu>


>>Egy hibára szeretném felhívni a figyelmeteket!A mormonok oldalára feltöltött anyakönyveknél nagyon sok oldal hiányzik. Erre úgy jöttem rá, hogy az egyik egyházi keresztelési anyakönyvnél a megjegyzésnél be volt írva, hogy az illető mikor és kivel kötött házasságot. Szerettem volna megkeresni ezt a házassági bejegyzést, és nem értettem miért nem találom. Ezután figyelni kezdtem az anyakönyv sorszámozását, ekkor vettem észre, hogy hiányzik ez az oldal. Kíváncsiságból átnéztem az egész tekercset és rá kellett jönnöm, hogy nem csak ez az egy oldal, hanem 23 oldal hiányzik. És ez csak egy tekercs. Ez a három vagy hat soros oldalankénti bejegyzéseknél nagyon sok adat hiányát jelenti. Azt nem tudom, hogy más településeknél is vannak-e ilyen hiányok, de feltételezem, hogy ha itt van, akkor máshol is van. Kár érte, hogy ilyen figyelmetlenül szkennelték be az anyakönyveket. Üdv,Magyari Klára
>>_______________________________________________
>>csaladtortenet mailing list
>>csaladtortenet at levlista.theka.hu
>>http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
>>MaCsE lista: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu

>
> 


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról