[Csaladtortenet 2] nagyváradi állami levéltár

Németh József nemethjozsef10 at freemail.hu
2012. Feb. 29., Sze, 15:32:38 CET


Szerintem egy sablonlevelet kaptál, miszerint zárva vannak, biztos ezt küldik mindenkinek aki bármilyen ügyben bármilyen nyelven hozzájuk fordul.NJ
 "Roland Ákos Jakab" <gunslingernew at yahoo.co.uk> írta:
>Kedves Kutatótársak!
>
>Eddig nem érkezett felajánlás a tegnapi kérdésemre, ami a nagyváradi kutatásra irányult. Úgy gondolom, most már nem is aktuális, tekintve, hogy tegnap nem csak a levlistára írtam, hanem az érintett levéltárnak is.
>Roppantmód meglepett a válaszuk. Angolul írtam nekik érdeklődve néhány település állami anyakönyveinek megléte és a kutatási korlátozások felől.
>Nem tudom, hogy a jószomszédság jegyében-e, de a levlem alatt olvasható e-mailt kaptam az intézményvezetőtől.
>
>Észrevételeim:
>
>Egyrészt románul van, ami roppant kedves tőlük, mert ha az angolt el tudták olvasni, akkor valószínűleg válaszolni is tudnak angolul. Persze nem esek kétségbe, hála a google fordítónak.
>
>Másfelől az általam megnevezett többnyire magyarajkú, vagy időközben részben elrománosodott települések (Pl. Hegyközszentimre vagy Bihardiószeg, stb.) polgári anyakönyveinek megléte felől nem kaptam tájékoztatást, csak a 100 éves kutathatósági korlátozásról. Ráadásnak közölte, hogy a holnapi naptól kezdve az év végéig a kutatótermük zárva tart.
>
>
>Nyilván a kutatóterem zárva tartása véletlen egybeesés. Viszont lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista, de számomra elég furcsa, hogy a kérdéses településekről semmit sem írtak, ráadásul amit válaszoltak, azt is (szerintem direkt) románul.
>
>Itt a levelem elején leszögezném, hogy nem akarok ideológiai vitát gerjeszteni, kérem senki ne írjon a levelemre ilyen választ a levlistára, max. priviben. Csupán tájékoztatásnak szántam, aki még eddig nem tudta a zárvatartást, illetve a Nagyváradon már korábban kutató kollégákat kérdezném, hogy tényleg ilyen "vendégszeretők" ott a levéltárban?
>
>Maradok továbbra is (kissé feldúltan): Ákos
>
>
>U.I.: Most köszönjem meg nekik magyarul, vagy írjak esetleg google-románsággal?
>
>
>
>----- Forwarded Message -----
>From: A.N. - Bihor <bihor.an at mai.gov.ro>
>To: Roland Ákos Jakab <gunslingernew at yahoo.co.uk> 
>Sent: Wednesday, 29 February 2012, 11:42
>Subject: Re: question about research
> 
>Domnule Roland Ákos Jakab,
>
>Registrele de stare civila sunt date spre cercetare dupa 100 de ani de la crearea lor (ex. pt anul in curs se pot
>cerceta documentele create inainte de 1912).
>Va informam ca sala de studiu va fi inchisa in perioada 01.03.2012 - 31.12.2012.
>
>Cu stima,
>Sef Serviciu
>Bujorel Petru Dulgau
>
>--
>   Prezentul mesaj este confidential si apartine Ministerului Administratiei si Internelor. El se adreseaza numai persoanei mentionate ca destinatar, precum si altor persoane autorizate sa-l primeasca. In cazul in care nu sunteti destinatarul vizat, va aducem la cunostinta ca dezvaluirea, copierea, distribuirea sau initierea unor actiuni pe baza prezentei informatii sunt strict interzise si atrag raspunderea juridica. Daca ati primit acest mesaj dintr-o eroare, va rugam sa ne anuntati imediat, ca raspuns la mesajul de fata, si sa-l stergeti apoi din sistemul dumneavoastra. Apreciem si va multumim pentru cooperare.
>
>   This message is confidential and it is property of the Romanian Ministry of Administration and Interior. It is exclusively destined to the person mentioned as addressee, as well as to any other person authorized to receive it. In case you are not the intended addressee, we hereby inform you that the disclosure, copying or distribution of the present information, or the initiation of any action based on it, are strictly forbidden and determine legal responsibility. If you have received it by mistake please let us know by reply and then delete it from your system. We appreciate your cooperation. Thank you!
>  ==  ==  ==  ==  ==
>_____________________________________________________________________________
>Felvidéki mikrofilmek "képszám" katalógusa: http://www.macse.org/society/szlovakia.php?id=mic&mic=kep
>_____________________________________________________________________________
>családtörténet levelező lista: csaladtortenet at levlista.theka.hu ; http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
>Levlista fórum: http://levlista.theka.hu/csaladtortenet/smfor/
>MaCsE lista: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu 
 


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról