[Csaladtortenet 2] [MACSE: 4624] Mire jó?

keresztesi jános keszi50 at citromail.hu
2012. Júl. 24., K, 00:16:04 CEST


Tele van a "nagy Magyarország" Eperjesi (erdély ok) de ?
felszál a golya de keresi a helyét de kicsi a hely kevés a terület Hól?
internet igen
gyászjelentés 1000 szer átnézve
levéltár sokszor
eredmény nagyonsok
erdélyi minden?
az elrepültek?
Felvidék sokszor de csak Folkusházy
az ok de ott van Eprjes ?
SoS
ödv
János
-- Eredeti üzenet --
Feladó: Laszlo Bocsor  <l.bocsor at gmx.de>
Címzett:  <csaladtortenet at levlista.theka.hu>,  <csaladtortenet at levlista.theka.hu>,  <macse at googlegroups.com>
Elküldve: 2012. július 23. 23:16
Tárgy : [MACSE: 4624] Mire jó?


Kedves Kutatótársak!

    Már hosszú ideje nem irogattam a listára, mert minek is,legtöbbnyire falrahányt borsóként leperegtek szavaim, időnként valaki úgyérezte, hogy a borsó keményebben orron vágta, erre keményebben reagált.

   Ugyancsak hosszabb ideje figyelem, sajnos kénytelenvagyok minden levelet átolvasni, hátha van benne valami fontos információ, decsak olyan gyüjtőszenvedélyüket ki nem élt listatársak levelei jelennek meg,akik adatgyűjtés helyett a legrövidebb családneveket keresgélik, vagy amalmosokat, bábákat gyűjtik. 

   Javasolnám még az órásokat és kazánkovácsokat,lópatkolókat és bognárokat, esetleg bordélyház üzemeltető madamok, netánkurtizánok és azok futtatóit is lehetne gyűjteni, talán mozdonyvezetőket éskazánfűtőket, vonatfékezőket és kerékkötőket, stb. kalauzokról se feledkezzünkmeg, sőt azokat szét lehetne válogatni, villamos, autóbusz, vonat, hajó, mi vanmég? Uttörővasut, libegő, fogaskerekü kalauzokra.

   Szóval miért is kezdtem bele ebbe a levélbe????   Cime:MIRE  JÓ?   Nos ezek a gyüjtések csak helyfoglalásra, energiapocsélkolásra jók.DE   egyvalamire jók!!!!!    Olyan nevek válaszolnak egy-egy felvetett témára(pl.Tessedik) akikről 12 éves levlista tagságom alatt nem is hallottam.  

   Netán ezek a ritkán irogató személyek azok, akik mindensegítségnyújtás nélkül rendszeresen kutatgattnak az adatbankunkban???    Nagyonjó lenne, ha a közösségi munka nem csak a hozzászólásokban mutatkozna meg. 
Hozzászólni mindenki tud, főleg ha unatkozik, vagy hafeltünni vágyik. 

Érdekes és feltünő, hogy azon listatársak, akik legalább egyfilmet feldolgoztak, azok nem vesznek részt ebben a csevegéseslevélváltásokban, mert többre értékelik azt a kevés idejüket, minthogyfelesleges gyüjtögetésre és főleg felesleges levélirogatásra fordítsák.

Nem számoltam ki (mert az is feleslegesen elpocsékolt idő, mégennek a levélnek megírása is az), de megsaccoltam, hogy egy-egy felvetetttémára írt válaszok annyi betüvel íródnak meg, amennyivel egy fél anyakönyvifilmet fel lehetett volna dolgozni.   Ha valaki nem hiszi, próbáljon kicsitutánaszámolni. Eddig több,mint 4000 levél jött a MACSÉtól

A jól kidolgozott excelbe szerencsés esetben egy sor 12mezejét (vagyis egy házasság összes nevét) 24 billentyű
 leütésével be lehet vinni. Most számolja meg valaki csakezt az egy mondatomat. 126 betüből és szóközből állt.  Tehát csak ennek az egymondatnak leírása miatt minimum 3 esküvő adataival (vagyis 9 család és 9keresztnév) lesz kevesebb az adatbankban. Kérdezem én:  Megéri ez a feleslegesgyüjtögetés és levelezgetés az adatfeldolgozás helyett???

Lehet, hogy egyeseknek nem fog tetszeni a stilusom, delassanként tele van hócipőm. Kb 20 listatag 2-20 filmet dolgozott fel, 30-40csak egyet és 150-200 tag egyet sem. Én is voltam gyermek, gyűjtöttem bélyeget,szalvétát, gyufacimkét, italosüvegek cimkéit,stb. de most már kinőttem agyermekkorból, csak olyan dolgokat gyüjtök, amikkel másoknak segíteni tudok.

Naponta 16-18 órát űlök a komputer elött, feldolgozom apolgári anyakönyveket, irányítom és kiadom a még lelkes (ki tudja meddig)feldolgozó társaknak a következő filmeket,, ellenőrzöm és javítom avisszaküldött félkész vagy teljesen kész exceleket (idönként még nagyon sokjavítanivaló van), tanítom segítem a kezdő feldolgozó kollegákat, s emellettegy falu teljes digitális feldolgozását is csinálom ( egy év alatt kb.60000excelsor 12-14 mezeje kitöltve) ezt tetézi 4000 MACSE és 4000 levlista levélfelesleges elolvasása ( kb. 8000 perc= 130 óra, a 8000 levél kidobása 18000mp.=300 perc,= 5 óra)

Mint már egy-két évvel ezelött megírtam, egy házasságianyakönyv feldolgozásához szükséges 80 óra, azaz a kedves gyüjtögető, egy-egytémához sűrün és hosszan hozzászóló listatársak miatt, minden egyes listatárs1,5 házassági anyakönyvi film feldolgozását nem tudta teljesíteni. Tehát ha jólszámolom, akkor 300 listatag 450 házassági filmmel elkészülhetett volna ezidőalatt, ha nem a felesleges és eddig senkinek semmi hasznot nem hozó leveleketolvasta volna.

Itt most befejezem. Mindenki gondolkozzon el a leírtakon.Aki elfogadja, annak üdvözletem Laci



-- 
-- 
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) csoport levele
A csoport címe: macse at googlegroups.com
A csoport honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu







További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról