[Csaladtortenet 2] Magyar

"Hatvany István" hatvany.i at invitel.hu
2012. Már. 9., P, 17:07:15 CET


Kedves listatagok 

Engedelmetekkel n éhány sort írok a témához. Nem kell elfogadni, csak gondolkozzunk a dolgokon egy kicsit.

Ki aMagyar?

Ki a magyar? Az aki csendben éli  hétköznapjait,munkába megy reggelente, gyerekeit unokáit neveli., befizeti a gázszámlát minden hónapban, befizeti tisztességesen adóit. Vasárnaponta templomba megy vagy mással tölti a szabadidjét. Betartja azokat az írott vagy íratlan szabályokat amit törvényeknek, erkölcsnek, vagy etikának hívunk.

Vagy az a magyar  aki mellét döngetve folyton folyvást Magyarságát bizonygatja határainkon innen és túl. Minden mondatára, cselekedetére kokárdát tüz. Jogot formál arra hogy eldöntse te jó magyar vagy, te meg jöttment. Itélkezik javak elevenek és holtak felett, mintha ő lenne az egy igaz Isten..  És közben meghatározza ki az igazi Magyar genetikailag. Milyen a világnézete  bőrszine, melyik újságot olvassa, ki a kedvenc foci csapata. És mindig ezek tülekednek elől. Persze csak addig míg van konc, Ha pedig rosszul alakulnak a dolgok ők az elsők akik odébb állnak.

Így március 15 előtt egy kérdés.  Ki volt  magyar? Kossuth akit  csatatéren soha nem láttak,  aki Rodostóig szaladt, hátra hagyva az Aradi tizenhármat és a többi ezreket. Vagy a kivégzett tábornokok, és Batthány Lajos gróf?
Akik között  alig, alig találunk magyarul beszélőt, akinek magyar vér csörgedezett volna ereiben.

Aztán később se szebb a helyzet.  Talán a tehetségtelen, Nagy Imre aki arra sem volt képes hogy a 400000-es, állig felfegyverzett magyar honvédség egy alakulatát is maga mögé állítsa.  Egyetlen érdeme hogy ő legalább vállalta a következményeket. De Hős, vagy  nagybetűs magyar ő sem volt.

Vagy Nóbel díjasaink akikre büszkék vagyunk, ugyan hány közülük aki nem zsidó,és itthon érte el sikereit. Vagy Puskás Öcsi, vagy Garas Dezső, akiknek személyi igazolványukban kicsit másképp volt írva a nevük. Ők nem voltak magyarok? Vagy mégis, vagy mégsem? 

A ma „Nagy magyarjainak”,meg „legmagyarabbjainak” kezébe nyomnám 7-8 generációs ősfáikat.
Hátha elgondolkoznának egy kicsit. 

István




További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról