[Csaladtortenet 2] [MACSE: 7698] elkezdjük a vidéki állami anyakönyvek feldolgozását

Babcsányi István mcsteve at elender.hu
2013. Feb. 27., Sze, 14:26:17 CET


Egy ilyen vállalkozás előtt célszerű konzultálni a mormon egyházzal, hogy ők most min dolgoznak vagy milyen projekteket terveznek, elkerülendő ugyanazon anyag párhuzamos indexelését. Azt tudjuk, hogy a FamilySearch Indexing keretében jelenleg az 1895-1978 közötti szabolcsi (nyilván a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, de "Szabolcs" néven fut a projekt) polgári anyakönyvek önkéntes indexelése zajlik, azonban könnyen lehet, hogy a "háttérben" máson is dolgoznak, mint ahogy a közelmúltban úgy került fel a netre 17 millió magyar katolikus, 6 millió református és 11 millió felvidéki rekord, hogy senkinek sejtelme sem volt róla, hogy valahol valakik ekkora munkát végeznek. (És így a magyar önkénteseknek nem is volt módja részt venni benne, az indexelés zömét láthatóan a nyelvet egyáltalán nem ismerő személyek végezték.)

B.I.
  ----- Original Message ----- 
  From: Dr. Hatvany Béla Csaba 
  To: macse at googlegroups.com ; csaladtortenet at levlista.theka.hu 
  Cc: 'Bocsor László' 
  Sent: Wednesday, February 27, 2013 11:38 AM
  Subject: [MACSE: 7698] elkezdjük a vidéki állami anyakönyvek feldolgozását


  Kedves Listatársak,

   

  miközben folytatjuk a budapesti állami anyakönyvek feldolgozását, elkezdjük a vidéki állami anyakönyvek feldolgozását is.

  Arra kérjük a feldolgozókat, akik eddig legalább egy budapesti filmet feldolgoztak és kedvük és idejük van részt venni a vidéki állami anyakönyvek feldolgozásában, hogy jelentkezzenek Bocsor Laci (email: l.bocsor at gmx.de, skype: labo1213) projektfelelősnél.

  Azoknak, akik még nem dolgoztak fel budapesti anyakönyveket, de szeretnének vidéki anyakönyvet feldolgozni, azt tanácsoljuk, hogy begyakorlásként dolgozzanak először fel egy budapesti anyakönyvet. Ők is Bocsor Lacinál kell, hogy jelentkezzenek.

   

  Üdv,

  Csaba


  -- 
  A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
   
  A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
  A lista címe: macse at googlegroups.com
  A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
  Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre .
   
   


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról