[Csaladtortenet 2] [MACSE: 9124] Érdeklődöm!!!

Szórád Péter szoradpeter50 at gmail.com
2013. Sze. 29., V, 15:29:31 CEST


Kedves István!

Szeretnélek lebeszélni az adataid törléséről. A MyHeritage oldalt én is használom, jó kis program sokat segít. Ha mégis szeretnéd az adataidat eltitkolni, akkor kilépés előtt töröld le egyenként a felmenőidet, mivel kilépés után az utolsó változat marad az adatbázisban és így a korábbi kapcsolatok érvényüket veszítik.

Egyébként elgondolkoztam a családfakutatás jövőbeli fejlődéséről és a következő alternatívákat tudom elképzelni:

1.       (pesszimista változat): Az adatvédők és zöldek kerülnek hatalomra a Földön. Az emberek egyre zárkózottabbak lesznek, egymás elől mindent eltitkolnak, a családfakutatás befagy. Vele párhuzamosan a zöldek betiltatják a technikai eszközök használatát, az emberiség visszasüllyed az ősközösségi írástudatlan állapotba, néhány milliós populációja békésen éldegél a Nap kihűléséig. A hitvilágban olyan törvény alakul ki, hogy aki írni, olvasni, számolni akar, azt azonnal likvidálni kell.

2.       (optimista változat): A Földön az értelmes emberek kerülnek döntési pozícióba az agresszív pszichopaták helyett (tudom, hogy ennek a legkisebb a valószínűsége). A technika és tudomány folyamatosan fejlődik, az emberek egyre nyitottabbak lesznek egymás iránt, a tudásukat a köz érdekében kamatoztatják. Az adatbázisok nyilvánosan összekapcsolódnak, és a leszármazási táblák egyetlen közös GEDKOM file-ba rendeződnek.

3.       (futurista változat): A genetika fejlődése következtében minden ember genetikai kódját feldolgozzák, és ezáltal mindenki megismerheti, hogy bármelyik másik ember milyen leszármazási vonalon rokona.

4.       (meseszerű változat) A tudomány fejlődése olyan fokra emelkedik, hogy a több száz, több ezer, több millió évvel ezelőtt történt események képszerű megjelenítése is lehetővé válik, így visszanézhetünk a történelmünk folyamatára.

Manapság pedig marad a sziszifuszi levéltárazás.

Üdv

Szórád Péter



From: István Szűcs 
Sent: Sunday, September 29, 2013 1:32 PM
To: csaladtortenet ; macse at googlegroups.com 
Subject: [MACSE: 9124] Érdeklődöm!!!


Kedves Listatársaim! 


Szeretnék érdeklődni, hogy valamelyikőtök törölte-e magát már a MyHeritage című oldalról???
Az érdekelne,hogy,ha törlöm a felhasználói oldalam,akkor a bevitt adataim, családfáim,listáim tényleg törlődnek-e vagy már vígan átmásolták őket???
Válaszokat megköszönve: István





"..., mindég ifjan, sose vénen, mint egy Árpád-házi király magyarjainak szívében." (W.S.)

Üdvözlettel, István
from Transylvania:+40741158940,
from Hungary: +36204439677.



-- 
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
 
A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
A lista címe: macse at googlegroups.com
A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról