[Csaladtortenet 2] Vizimolnárok/Hajómolnárok

Sarnóczay György gsarnoczay at aol.com
2014. Május. 13., K, 09:41:11 CEST


Hátha van rá érdeklődő!





Május 18. vasárnap-  Hajómolnárok ünnepe 



9:30 – 10:00 Gyülekező a Tomos Dokknál (Vasmacska Terasz) 1222 Budapest (Budafok), Fékező u. 1. http://vasmacskaterasz.hu/atomosdokk) 



10:00 – 10:20 Bartos Mihály: Hogyan működik a hajómalom? A gutai, ráckevei és orthi hajómalom bemutatása - vetítéssel kísért prezentáció 



10:20 – 10:40 Diebel Dietrich: A hajómalmok keletkezése és elterjedése, a hajómolnárok élete és szervezete, szokásai - vetítéssel kísért prezentáció 



11:00 – 13:00 Hajózás a Dunán – a Margit-szigetig és vissza, kikötés nélkül közlekedik a kb. 200 fős hajó (előzetes regisztráció szükséges az info at promontoriumcasino.hu e-mailcímen), terveink szerint a hajózás díja felnőtteknek 1.500 Ft/fő, gyerekeknek ingyenes lesz). A hajón Bartos Mihály bemutatja azokat a helyeket, ahol a hajómalmokat kikötötték, és azt, hogyan lehetett a malmokat elérni, a búzát és a lisztet szállítani, hol találkoztak a hajómolnárok, télen mi történt a hajómalmokkal és akkor hol laktak a hajómolnárok.

A „közösségi tervezés Budafokon” projekt kertében a SzÉpítészek (általános és középiskolások) terveit, makettjeit is bemutatjuk továbbá a hajón.



Étkezésre saját költségen van lehetőség a Vasmacskában, de piknikezni is lehet. 

Uedv: Sarnóczay Gyuri


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról