[Csaladtortenet 2] Vitális Sámuel ês a CFR

Páli István oregpali at t-online.hu
2016. Júl. 31., V, 09:38:45 CEST


Kolozsváron a 1930-as években pezsgő sajtó élt volt. Talán találsz olyat, ami híreket eseményeket is leadott. Hátha? Üdv.: Pista

-----Original Message-----
From: József Benjamin Nagy [mailto:nagy.j.benjamin at gmail.com] 
Sent: Saturday, July 30, 2016 10:29 PM
To: csaladtortenet at levlista.theka.hu
Subject: [Csaladtortenet 2] Vitális Sámuel ês a CFR

Kedves Kutatotarsak!

Tisztelettel kerdezem, hogy van-e valami otletetek, hogy honnan lehetne kideriteni tobbet egy 1936-ban Kolozsvaron tortent vasuti balesetrol, amiben az aldozat néhai Vitális Sámuel, a roman allamvasut altisztje, palyafelvigyazoi minosegben.

Budapesten voltam a MAV irattarban*, de ott nem volt adat tekintettel arra, hogy az adott idoben nem alajuk tartozott. Voltam a MAV konyvtarban is, de a balesettel kapcsolatban nem lettem okosabb. Feltetelezem, hogy egy halalos uzemi balesetrol keszult feljgyzes, kerdes, hogy megmaradhatott-e?
Ha igen, vajon hol?

*megj: ha olyan szemelyt kerestek, aki vasuti dolgozo volt mindenkeppen javaslom hogy latogassatok el ide, mert rendkivul segitokeszek! Tovabba rengeteg szemelyi karton van naluk, nagyon reszletgazdag forras, sok esetben fenykep, iskolai bizonyitvany is van a megsargult hatalmas lapok kozott.

Koszonettel,
Nagy J. B.
  ==  ==  ==  ==  ==
Támogatott csatolmányok:jpg, jpeg, gif, png, pdf; Max. méret: ~3 MB _____________________________________________________________________________
levelező lista honlap: http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
Levlista fórum: http://levlista.theka.hu/csaladtortenet/smfor/



További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról