[Csaladtortenet 2] [Admin] Fórum !

Péchy Gáspár gazsi at pechy-de-pechujfalu.hu
2017. Ápr. 21., P, 11:26:17 CEST


2017.04.16. 23:10 keltezéssel, Péchy Gáspár írta:
> Kedves György, Listalakók!
>
> "Nagy igazság vagyon a filozófiában"; igen, a levlistán mindenki megkapta a "SEGÍTSÉG" üzenetet, a fórumon *lehetősége van* nem elolvasni... DE
>
> - a fórumon ha belép valaki, *mindig* szembeszökik, hogy mely kategóriában, témában történt változás, amit még nem tekintettünk meg (tényleg szembeszökő) - így nincs olyan "kényszer", hogy populáris kategóriát keressen a segítségkérő.
>
> - segíteni ... ugye ... 1000-ből csak töredék tag szokott; ezek a tagok - logikusan - bekapcsolják pl. a "Segítség" témánál, hogy értesüljenek az oda érkező bejegyzésekről, s így *levelet kapnak* ha új észrevétel érkezett a fórumra az adott kategóriában vagy témában.
>
> Ezzel együtt, - mint minden területen - lehetnek "ülő" pro és kontra érvek, ez vitathatatlan.
> Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a levlista felesleges; de meg vagyok győződve arról, hogy a fórum - a menetközben felmerülő észrevételek alapján lassanbecsiszolódva - minimum jelentősen tehermentesítené a levlistát (értem ezalatt tagjait, nem a technikát), és - ami lényeges - egyes témákban egy sokkal gyorsabb, követhetőbb és átláthatóbb információforrást jelenthet.
>
> Tipikusan: pl. adott család- vagy helységnevek: a levlistán biztosan nem nézi vissza szinte senki, hogy Hegyközcsatár-ral foglalkozott-e valaki, míg a fórumon évekre visszamenőleg is megtalálja; direktben, a konkrét személlyel veheti fel a kapcsolatot, illetve - ha még nincs "kutatója", ott jelezheti, hogy Ő érdekelt az adott területen.
> ( Ez persze nem akadálya annak, hogy egyszeri, egyedi, helységgel kapcsolatos kérdésünket az általános "Segítség" kategóriában tegyük fel)
>
> Jut eszembe: :)
> Lehet, hogy sok levlista tagot nem igazán érdekel, hogy fórumon vagy levlistán kommunikál; ergó - miután mindenki hozzáfér a fórumhoz, regisztrációs procedura nélkül - miért ne lehetne a pro és kontra érveket a fórumon - akár a későbbiekben névtelen szavazással támogatva (mert a fórum erre is lehetőséget ad) - felsorakoztatni?
> Indítottam is egy témát: http://forum.csaladkutatas.hu/index.php/topic,74.0.html
>
> Egyelőre ennyit tudtam hozzáfűzni, biztos lesznek mégötletek, javaslatok.
>
>
> Üdv,
> Gazsi
>
>
>
> 2017.04.16. 21:46 keltezéssel, Gyorgy Weber írta:
>> Kedves Gazsi!
>>
>> Bizonyára a Krisztián által vázolt előnyök léteznek a Fórum használatával kapcsolatban, bár nekem már a meglévő két lev. lista rendszere is érthetetlen volt, és gyanítom, hogy nem vagyok egyedül. A váltás mellett szóló érvek mellett azért jól értem ugye, hogy a fórum használatával megfordul  a kommunikáció iránya? Ott csak azokhoz juthat el egy kérés-kérdés, akik szeretnék mások kéréseit-kérdéseit (adott témában)  megismerni!? [Eddig egy-egy potenciálisan segíteni tudóhoz eljutott az info, ha elolvasta a napi levelezést. Mostantól akarnia kell megismerni mások igényeit.] Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyon meg kell gondolni, az ember melyik témában teszi meg a hozzászólását (nyilván oda érdemes írni, amit a legtöbben olvasnak). A felesleges. improduktív, csak érzelmi hullámokat verő kommunikációt ez a módszer valóban megszüntet(het)i (nem értek hozzá, s talána lényeget sem értem), de a nagy fórum nyílt agórája (az általános nagy közös tudás) is megszűnne ezzel egyben!
>> Más megközelítésben a lev.listát fórumra váltani azt az optimizmust sugallja, hogy a szűk kis közösségünk minden tagja vágyva vágyik másoknak segíteni elsősorban, s csak ezután a maga ügyéveltörődni. Ez tapasztalatom szerint enyhén szólva is túlzott optimizmus.
>> Félreértés ne essék, én nem bánom a változást ha ez szükséges (Krisztián érvei meggyőzőek, s a lev.listás rendszert tényleg nehéz lehetfenntartani), csak jó lenne tisztán látni!
>>
>> Vagy az egészet nem értem. (tanulni kell ezt a fórum dolgot...)
>>
>> üdv:
>> gy.
>>
>
>
>
>  ==  ==  ==  ==  ==
> Támogatott csatolmányok:jpg, jpeg, gif, png, pdf; Max. méret: ~3 MB
> _____________________________________________________________________________
> levelező lista honlap: http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet
> Levlista fórum: http://forum.csaladkutatas.hu
>




További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról