[Csaladtortenet 2] Fw: Re:Re: [MACSE: 17027] Pestújhely 1938-1940 halotti anyakönyvek

Beszeda László beszeda.csalad at freemail.hu
2018. Jan. 24., Sze, 14:43:00 CET


 
----------Eredeti üzenet----------Dátum:2018. január 24., szerda, 14:42:28
Feladó:"Beszeda László"
Tárgy:Re:Re: [MACSE: 17027] Pestújhely 1938-1940 halotti anyakönyvek
Címzett:"Horváth Attila"
 
Lehet, hogy másnak más a tapasztalata, nekem az hogy, hiába DGS szám, ha nincs ott fényképezőgép ikon, csak egy filmtekercs, és a következő felirat : "This item is available on microfilm at this family history center"  akkor azt sem megnézni sem letölteni nem lehet. Ilyenkor az FS TOOLS már a DGS szám beírásakor jelzi a hibát azzal, hogy celle pirosra vált. Ha mégis megpróbálod a letöltést, ezt az üzenetet kapod :HIBA TÖRTÉNT a(z) 1. filmkocka letöltésénél:
A távoli kiszolgáló a következő hibát küldte vissza: (403) Tiltott.   
"Horváth Attila" <pitecus at freestart.hu> írta:
> 
 Szia!Gyakorlatom szerint Ha a sorvégi filmtekercs ikon előtt van DGS szám, FSTools-al nézhető.Ha nincsen DGS szám, akkor semmilyen online dologgal nem nézhető, lehet menni az Önkormányzatba.Ha fotógép ikon van a sor végén, akkor a FamilySerach-ben is lehet nézni és FSTools-al is lehet nézni.
Ha nagyító ikon is van a sor végén, akkor indexelve van az adott tekercs film és FamilySeachben kereshető.
Még 1 fontos dolog:
Figyelni kell az items (részek, fejezetek) számokat is , mert nem biztos, hogy az első képkockától van az áhitott digitalizált anyakönyv.ÜdvAttila
 
>-- Eredeti üzenet --Feladó: Zsolt Bálint<balint.zsolt.01 at gmail.com>Címzett: Anna-Csilla Gosine-Greguss<ggacs2 at gmail.com>, MACSE levelező<macse at googlegroups.com>Elküldve: 2018. január 22. 20:56Tárgy : Re: [MACSE: 17007] Pestújhely 1938-1940 halotti anyakönyvek Szervusz, ha nincs ott a DGS szám úgy tudom, nem lehet letölteni, de másnak lehet, hogy több információja van erről. Üdv:Zsolt 2018. január 22. 20:46 Anna-Csilla Gosine-Greguss írta, <ggacs2 at gmail.com>:

>>Kedves Kutatótársak!Budapest XV. (Pestújhely) 1938-1940 közötti halotti anyakönyvek nem hozzáférhetők a FS-ön. A Filmszám megvan (2452155), de a DGS szám nincs feltüntetve. Tudja valaki ezt a rejtett számot, hogy letölthessem az FS-Tools-szal? Egy valószínűleg 1938-ban meghalt Badacsonyi Lajos halottiját keresem, aki 1877-ben született Blankenhorn-ként és 1937-ben változtatott családnevet. Minden segítséget előre is köszönök.Üdv,Anna  
>>--
>>A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
>> 
>>A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
>>A lista címe: macse at googlegroups.com
>>A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
>>Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
>>A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.

> 
>--
>A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
> 
>A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
>A lista címe: macse at googlegroups.com
>A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
>Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
>A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.
 
--
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
 
A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
A lista címe: macse at googlegroups.com
A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról