[Csaladtortenet 2] egyházi akv-v

Balog László baloglaci at freemail.hu
2018. Május. 29., K, 11:34:55 CEST


Tisztelt Lista, Kedves Wéber György !!


Érdeklődéssel olvasom a kialakult eszmecserét és egy gondolat motoszkál bennem.
Abból a megmásíthatatlan tényből indulok ki, hogy mindenkinek közel azonos az életútja.
Mindannyian megszülettünk (valahol, valamikor) jó esetben családot alapítottunk (valahol, valamikor) akár többször is, majd életünk végén eltávozunk (valahol, valamikor).
Ez vallástól, születési helyzettől függetlenül mindenkire igaz.
A mormonok  hatalmas munkával - és nem kevés hibával - az 1895 előtti  születési adatok jelentős részét már leindexelték és mindenki számára excel formátumban letölthetően elérhetővé tették.
Ez minden személyre tartalmaz egy egyedi azonosítót, a későbbi adatbázisszintű feldolgozáshoz.
Az Ő fejlécük tartalmaz oszlopokat  a születés, a házasság, és az elmúlás rögzítésére is.
Ezzel adott egy sablon - ami persze igény szerint szabadon bővíthető - és az FS-Collector kismértékű átalakításával egységesen feldolgozható. A kismértékű átalakítás a jelenlegi 3 munkalap egybe gyúrását jelentené.
Azt gondolom, hogy a mormonok rendszerében rögzített közel 75 millió rekord letöltése és azok adatainak kiegészítése lenne a teljesebb megoldás, ahelyett hogy felekezetenként és eseményenként lenne létrehozva egy-egy sablon. Természetesen egy-egy feldolgozónak csak a feldolgozandó területet kellene letölteni és adatokkal kiegészíteni. Esetleg lehetne létrehozni egy nyilvános településlistát jelezve a feldolgozottakat és a feldolgozás alatt állókat a többszörös munka elkerülése érdekében.

Talán érdemes ezt a vonalat is végiggondolni....

B.L.

 


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról