[Csaladtortenet 2] [MACSE: 25427] kiolvasás 1777

Burian Felician burian_felician at yahoo.com
2021. Dec. 8., Sze, 08:08:57 CET


Köszönöm szépen!
 

    On Wednesday, December 8, 2021, 08:41:59 AM GMT+2, Krisztián Skoumal <skoumi.gen at gmail.com> wrote:  
 
 Kedves Felicián,
én a következőket olvasom:
Baptisatus est Joannes filius Joannis WALENT. Patrinis Georgio JEREMIA et MATUSKA exsistentibus.
Azaz, amennyire az igen gyenge konyhalatinommal érteni vélem: Kereszteltem Jánost, WALENT János fiát JEREMIA és MATUSKA György keresztapák (vagy MATUSKA nevű keresztanya keresztneve lemaradt) jelenlétében.Származási hely nincs feltüntetve
Vannak nálam komolyabb latintudorok is, akik ezt revideálhatják.

ÜdvK.

'Burian Felician' via Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) <macse at googlegroups.com> ezt írta (időpont: 2021. dec. 8., Sze, 6:59):

Kedves Társaim,
A mellékelt, Német-Jakabvágáson kelt akv-be szereplő születési bejegyzés teljes kiolvasásában kérem segitségeteket.Azt még értem, hogy Joannes Walent fia Joannes keresztelése...de a következő szavak jelentése számomra nem egyértelmű:
Satornis (?) Georgio Teremia (?) et Matuska - ezek mind nevek/keresztnevek lennének? és mit keres a szöveg végén az, hogy "exsistentibux" vagyis létező? (ha jól olvasom)
Csak remélni tudom, hogy valamelyik szó a származási helyre utal, ugyanis a jelölt szövegből hiányzik a bejegyzések többségében látható "hujate" - helybeli.
Köszönöm szépen,
Felicián


-- 
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
 
A levelezőlistára első sorban a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más, az Egyesületünk életével és a családfa- és családtörténet-kutatással nem szoros kapcsolatban lévő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
A lista címe: macse at googlegroups.com
A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldj egy üres üzenetet a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető) http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára is el lehet küldeni.
--- 
Azért kapta ezt az üzenetet, mert feliratkozott a Google Csoportok „Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE)” csoportjára.
Az erről a csoportról és az ahhoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy e-amailt a(z) macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
Ha szeretné megtekinteni ezt a beszélgetést az interneten, látogasson el ide: https://groups.google.com/d/msgid/macse/1418392335.3111931.1638943179980%40mail.yahoo.com.

  


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról