[Csaladtortenet 2] Fwd: [MACSE: 21498] Segítséget kérek - Hadek

Zám László laszlo.zam at freemail.hu
2020. Feb. 3., H, 19:38:13 CET


                               Kedves Gábor!

    A Gyulának az apja Hadek János. Az indexelő talán csak nem tudta kiolvasni, későbbre hagyta aztán úgy maradt üresen. Tehát adott a két szülő mégis illegális (törvénytelen) a születés. Vagy a vallási eltérésből fakad a törvénytelenség, amit még nem orvosoltak, pótoltak a szülők, vagy- és én ezt gondolom- nem voltak még megházasodva és az uradalmi szolgáló apa az utólagos bejegyzésnél erősíti meg , hogy elismeri a gyereket magáénak. Erre gondolok, bár bevallom nem tudtam teljesen értelmezni.

                                                                                      László
-------- Továbbított levél --------

Feladó: Gabor Gyuricza <gaborgyuricza at outlook.com>
Dátum: 2020 február 3 17:52:37
Tárgy: [MACSE: 21498] Segítséget kérek - Hadek
Címzett: macse at googlegroups.com <macse at googlegroups.com> csaladtortenet at levlista.theka.hu <csaladtortenet at levlista.theka.hu>
 
Tisztelt Kutatótársak, kedves barátaim!

 

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939J-FPZN-N?cc=1743180&personaUrl=%2Fark%3A%2F61903%2F1%3A1%3AXCYP-1XS

 

1863-ban Apostagon születik egy törvénytelen Hadek Gyula kinek Hadek János az apja... és az anyja Bazucsi (?) Terézia.  Miért nem említi az indexelő a gyermek anyját? Mit mond a latin bejegyzés? Lehet, hogy Hadek János nevét - mint apa - később írták csak be? Esetleg a fenti Gábor nevű gyermeknek az édesapja és nem is Gyuláé (tévedett az indexelő)?

 

köszönettel:

 

Gyuricza Gábor


 

 
 

 


 
--
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (MACSE) levelezőlistája
 
A lista szigorúan csak az Egyesületünk életével kapcsolatos leveleket fogad. Például a tagsággal, a honlappal, az adatbázisainkkal és más projektjeinkkel, a MACSE vacsorákkal, a rendezvényeinkkel, stb. kapcsolatos leveleket várunk a listára. Szigorúan tilos a listára politikai, világnézeti, vallási vagy más az Egyesületünk életével nem szoros kapcsolatban levő témákkal foglalkozó leveleket küldeni.
A lista címe: macse at googlegroups.com
A lista honlapja: http://groups.google.com/group/macse?hl=hu
Ha le akarsz iratkozni a listáról, küldjél egy üres üzenetet erre a macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
A családkutatással, családtörténettel, stb. foglalkozó leveleket a nyílt (bárki által elérhető): http://levlista.theka.hu/mailman/listinfo/csaladtortenet levelezőlistára várjuk.
---
Azért kapta ezt az üzenetet, mert feliratkozott a Google Csoportok „Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE)” csoportjára.
Az erről a csoportról és az ahhoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy e-amailt a(z) macse+unsubscribe at googlegroups.com címre.
Ha szeretné megtekinteni ezt a beszélgetést az interneten, látogasson el ide: https://groups.google.com/d/msgid/macse/VI1PR04MB52958BB86B98E190B71E0012AD000%40VI1PR04MB5295.eurprd04.prod.outlook.com.


További információk a(z) csaladtortenet levelezőlistáról